Китай заважає туризму в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заважає туризму в Японії

Казна та Політика
546
Посилення напруженості між Японією і Китаєм через суперечку за острови Сенкаку у Східно-Китайському морі перешкоджає розвитку туризму в Японії, пише японська газета Mainichi Daily.
Китайська делегація відмовилася від відвідин туристичного форуму в рамках АТЕС в Наре 22 вересня, де Японія хотіла представити всі туристичні пам'ятки країни. Саме тому для проведення заходу була обрана древня столиця Японії Нара, місто з тисячолітньою історією. Крім того, були скасовані пробні тури туристичних компаній Пекіна і Шанхаю по Японії, а також зірваний візит китайців на виставку JATA 2010, яка проводитиметься в Токіо 25 і 26 вересня.
Китай намагається "обійти" Японію саме на туризмі, тому що в цьому випадку Пекін фактично не зазнає збитків, а Токіо не зможе прийняти аналогічні заходи проти Китаю. Для розвитку туризму в Японії дуже важливі китайські туристи. Токіо вважає, що в КНР високий попит на тури до країни. Тому японський уряд в липні істотно ослабив візові вимоги для китайців.
Уряд Японії прагне перетворити країну в туристично-орієнтовану і хоче збільшити кількість іноземних туристів до 25 млн на рік до 2019 року. Але Японія навряд чи досягне цієї мети, якщо різко не збільшить кількість туристів із Китаю, які навіть зараз складають значну частину всіх відвідувачів країни: за офіційними даними, більше 1 млн туристів зі всіх 6,8 млн, які відвідали Японію в 2009 році, були китайськими підданими.
Китайці в Японії витрачають великі суми, близько 78 тис. єн на день, на проживання, подарунки і розваги. Для порівняння, французи витрачають 47 тис. єн на день, американці - 27 тис. єн. Тому нова політика Китаю відносно Японії негативно позначиться на економіці, зокрема, на роботі готелів та універмагів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас