МВФ говорить про задовільний стан економіки Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ говорить про задовільний стан економіки Європи

Казна та Політика
309
Прес-секретар Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) Керолайн Аткінсон виступила із заявою, в якій ідеться про задовільний стан економіки в європейських країнах, що викликають сумніви у інвесторів в останні дні.
Всупереч поширюваним чуткам Ірландія і Португалія не зверталися до МВФ для надзвичайного фінансування. Облігації обох країн досягли рекордних рівнів прибутковості на новинах про проблеми, з якими вони нібито зіткнулися і в результаті яких їм було потрібно надзвичайне фінансування навіть після успішного проведення аукціонів боргу на цьому тижні. Фінансові плани Ірландії виконуються в суворій відповідності зі встановленими термінами. Влада Португалії залишається прихильної стратегії суворої бюджетної економії.
Коментуючи сплески прибутковості на ринках облігацій, Аткінсон сказала, що важливі основні зміни в політиці урядів вказаних країн проводяться планомірно. Вона визнала, що ВВП Ірландії в другому кварталі показав скорочення на 1,2% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, але закликала не надавати дуже великого значення квартальним показникам. Вона відзначила, що в першому кварталі цей показник Ірландії був сильним, тому після різкого зростання інколи в наступному кварталі відбувається невелика корекція.
Вирішення проблем на основі введення заходів суворої економії, можливо, було невчасним для конкретного часу в Дубліні, але Аткінсон вважає, що МВФ визнає фінансові заходи, оголошені урядом, належними і правильними з врахуванням фінансування і фінансового тиску в Ірландії.
Вона також додала, що МВФ прогнозує відновлення Ірландії пізніше в 2010 році, а фонд оцінює зусилля країни позитивно. У Португалії, на думку Аткінсон, економічний стан країни буде предметом переговорів між МВФ і органами державної влади на початку 2011 року в рамках щорічного заходу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас