АМКУ оштрафував двох нафтотрейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував двох нафтотрейдерів

Енергетика
267
Антимонопольний комітет України оштрафував "Лукойл-Україна" та "ТД Континіум-Галичина" на 100 тис. грн. кожного за порушення конкурентного законодавства у вигляді безпідставного встановлення однакових роздрібних цін на пальне. Таке рішення прийняте за результатами засідання комітету, повідомляє прес-служба відомства.
Як установив комітет, протягом січня цього року оператори без об'єктивно виправданих на те причин чинили подібні дії, одночасно й до однакового рівня підвищуючи роздрібні ціни на бензини та дизельне паливо, продаж яких здійснювався на АЗС "Лукойл" та WOG у деяких західних областях. Зокрема, у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Ровенській і Хмельницькій областях. Зростання вартості палива відбувалося в три етапи і складало у середньому 90 коп. за літр.
Під час цього розслідування комітет також оштрафував ЗАТ "Концерн Галнафтогаз" на 30 тис. грн за подання недостовірної інформації на офіційний запит. На засіданні комітету уповноважені представники компаній-відповідачів визнали порушення і зобов'язалися оплатити штраф у державний бюджет.
"Нафтотрейдери централізовано встановлювали ціни на пальне, доводячи їх до однакового рівня за рахунок варіацій з торговельними надбавками. Однак, таке неправомірне поводження операторів отримало належну оцінку з боку Антимонопольного комітету, і тепер комітет буде тримати діяльність цих компаній на особливому контролі. Адже стабільність на ринку палива була, є й буде для нашої держави одним з головних пріоритетів ", - прокоментував ухвалене рішення голова АМКУ Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас