SEC можуть звинуватити в тому, що вона спеціально пред'явила звинувачення Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC можуть звинуватити в тому, що вона спеціально пред'явила звинувачення Goldman Sachs

Фондовий ринок
258
Комісію з цінних паперів і бірж США можуть звинуватити в тому, що вона спеціально пред'явила звинувачення Goldman Sachs, щоб відвернути увагу від критики в свою адресу, пише РБК daily.
SEC пред'явила Goldman Sachs звинувачення в махінаціях з іпотечними цінними паперами в середині квітня. Того ж дня вийшла доповідь, яка критикувала дії регулятора при розслідуванні справи про фінансову піраміду Аллена Стенфорда, що нанесла збитки в 7 млрд дол. Час пред'явлення звинувачень банку «здається підозрілим», заявив автор доповіді, аудитор SEC Девід Коц, виступаючи перед банківським комітетом сенату. Через початок гучної справи документ залишився практично непоміченим.
Д.Коцу доручено визначити, чи не був позов SEC до Goldman Sachs, врегульований в липні за 550 млн дол., політично мотивованим. Деякі республіканці в сенаті звинувачують SEC в тому, що вона пред'явила звинувачення банку, щоб допомогти демократам провести через конгрес законопроект про реформу фінансового регулювання США, прийнятий влітку. Д.Коц повинен закінчити роботу над доповіддю про те, як SEC вела справу Goldman до кінця наступного тижня.
Кажучи про справу А.Стенфорда, він заявив, що адекватність часу почала розслідування також викликає сумніви. Так, за його даними, відділення SEC в штаті Техас перевіряло бізнес Стенфорда в 1997, 1998, 2002 і 2004 роках і кожного разу приходило до висновку, що його компанії «Швидше за все є фінансовими пірамідами або схожими шахрайськими схемами».
Проте комісія запросила дозвіл на офіційне розслідування лише в 2005 р. У 2009 р. А.Стенфорд був арештований, йому пред'явлено 21 кримінальне звинувачення, що загрожує 375-річним тюремним терміном. Д.Коц не виключив, що закривати очі на його махінації А.Стенфорду допомагав один із співробітників техаського підрозділу SEC.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас