Точка зору: "Нафтогазу" не допоможе збільшення статутного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: "Нафтогазу" не допоможе збільшення статутного капіталу

Енергетика
204
Директор енергетичних програм Центру ім. Разумкова Володимир Саприкін вважає збільшення статутного фонду НАК "Нафтогаз України" штучним стимулюванням, яке "не є дієвою допомогою компанії".
"На мою думку, це позитивний момент, оскільки все-таки істотно збільшується статутний капітал НАК "Нафтогаз". Проте, безумовно, шлях непростий - це викуп акцій додаткової емісії, тобто фактично це папери, це не гроші. Істотних інвестицій або грошових позик, на жаль, ми доки не бачимо. Проте це все ж підтримує досить поганий фінансовий стан цієї базової для держави компанії. Одночасно це штучне стимулювання, і воно не є дієвою допомогою компанії", - зазначив експерт
На думку В.Сапрікина, цих заходів недостатньо, аби витягнути із прірви "Нафтогаз". Зараз в першу чергу необхідна комплексна програма реформування газової галузі.
"Ми не бачимо комплексних заходів або реформування газової галузі в цілому. Поки йде профанація, декларація яких систем, програм, деяких проектів, проте реального реформування сьогодні ми не бачимо і немає комплексної програми, і ми вже майже не бачимо фінансової звітності і фінансового балансу", - зазначив В.Саприкін.
Нагадаємо, як повідомляв ІМК, Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2010 рік" відносно порядку придбання акцій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас