Польща хоче отримати уламки літака Ту-154, який розбився під Смоленськом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща хоче отримати уламки літака Ту-154, який розбився під Смоленськом

Казна та Політика
237
Міністр юстиції Польщі Кшиштоф Квятковський вважає, що Росія повинна повернути уламки Ту-154, на якому в квітні під Смоленськом розбився президент країни Лех Качиньський.
За його словами, все, що залишилося від президентського літака, належить Польщі відповідно до міжнародного права, відзначивши при цьому, що уламки Ту-154 мають велике символічне значення для поляків, передає lenta.ru із посиланням на Gazeta.pl.
Квятківський також заявив, що передача уламків буде можлива лише після того, як російські слідчі органи завершать розслідування катастрофи під Смоленськом.
У зв'язку з цим він попросив прокуратуру країни з'ясувати, скільки продовжуватимуться слідчі заходи.
Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився 10 квітня під Смоленськом. На борту лайнера перебували президент Польщі Лех Качиньський із дружиною і багато вищих посадових осіб країни. Всього - 97 осіб. Не вижив ніхто.
Всі вони прямували до Катині для участі в меморіальних заходах з нагоди річниці з дня розстрілу польських офіцерів.
Росія і Польща спільно розслідують причини і обставини авіакатастрофи, але в той же час польська військова прокуратура проводить власне розслідування. Раніше РФ продовжила термін розслідування катастрофи польського Ту-154 під Смоленськом до 6 місяців.
В найближчий час МАК планує оприлюднити остаточний рапорт про причини Смоленської авіакатастрофи. У попередньому рапорті МАК опосередковано назвав причиною трагедії помилку пілотів, які спробували посадити літак не дивлячись на сильний туман.
20 вересня Росія передала польським представникам літак Ту-154М з бортовим номером 102, який є точною копією борту 101, що розбився під Смоленськом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас