Експерти вважають поспішним введення в дію Податкового кодексу з 1 січня 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають поспішним введення в дію Податкового кодексу з 1 січня 2011 року

Казна та Політика
684
Експерти вважають поспішним введення в дію Податкового кодексу з 1 січня 2011 року.
Про це вони сказали під час виступів на круглому столі "Податковий кодекс: перший крок податкової реформи".
"Бізнес-співтовариство вимагає, аби введення в дію Податкового кодексу було відкладене, оскільки він дуже сирий", - сказав голова податкового відділу юридичної фірми Noerr Юрій Делікатний.
За його словами, для влади не має бути самоціллю просто прийняття кодексу, а внесення якісних змін до податкової системи.
З його думкою згоден генеральний директор Бюро економічних і соціальних технологій Валерій Гладкий.
"У випадку набуття чинності Податкового кодексу з 1 січня 2011 року, до цього будуть не готові і платники податків, і контролюючі органи... Якщо він буде прийнятий, я не знаю як бухгалтери працюватимуть в перших 4 місяці (після прийняття)", - сказав він.
В той же час, на думку Гладкого, до Податкового кодексу закладені норми, що посилюють фіскальний тиск на платників податків.
Також він зазначив, що складно назвати Податковий кодекс реформаторським, оскільки він несе лише деяке поліпшення адміністрування.
Проти набуття чинності Податкового кодексу з 2011 року висловився також партнер податково-юридичного відділу Deloitte в Україні Григорій Павлоцький.
"Ми проти введення кодексу з 1 січня. До цього не зможе підготуватися ні бізнес, ні влада... Вводити в силу не потрібно, а прийняти можна", - сказав він.
Крім цього, Павлоцький зазначив, що потрібно виділити час для внесення поправок і коректувань вже після прийняття кодексу.
З цим згоден партнер компанії PricewaterhouseCoopers В'ячеслав Власов, зокрема він відзначив необхідність закласти в перехідних положення кодексу можливість його обговорення і внесення правок протягом 2-3 років після прийняття.
Як повідомляло агентство, депутат Верховної Ради, колишній голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін (фракція Блоку Юлії Тимошенко) вважає, що доопрацьований Кабінетом Міністрів проект Податкового кодексу погіршує умови роботи малого бізнесу.
Кабмін вніс до парламенту доопрацьований проект Податкового кодексу 21 вересня.
Документ об'ємом 503 сторінки містить 19 розділів, в яких 340 статей, і передбачає набуття чинності, за винятком ряду норм, з 1 січня 2011 року.
Проект кодексу встановлює і регулює загальнодержавні і місцеві податки і збори, а також їх адміністрування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас