Медведєв ввів низку заборон на фінансування операцій з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв ввів низку заборон на фінансування операцій з Іраном

Казна та Політика
177
Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ, що передбачає, зокрема, заборону на надання фінансових послуг російськими фізичними і юридичними особами, якщо є підстави вважати, що ці операції мають відношення до ядерної діяльності Ірану. Відповідний документ опублікований на сайті Кремля.
Ці заходи включають заборону на надання, зокрема, послуг страхування і перестраховки. Крім того, указом забороняються будь-які операції з активами або ресурсами, які знаходяться або виявляться на території РФ і будуть пов'язані з іранською ядерною програмою. Обмежувальні заходи Кремля стосуються не лише фізичних осіб, але і юридичних. Так, обмеження торкнулися низки іранських промислових комплексів і груп із виробництва озброєнь і закупівлі устаткування, які можна використовувати для ядерних досліджень і на ядерних виробничих установках.
До списку юридичних осіб, що потрапили під обмеження, увійшли міжнародні компанії, котрі постачають устаткування для іранської ракетної програми або пов'язані з іранським банком "Меллат" (що знаходяться у власності або під контролем банку або діють від його імені). Протягом останніх семи років банк "Меллат" був посередником при укладанні операцій на сотні мільйонів доларів, пов'язаних з іранськими ядерними, ракетними і оборонними структурами.
Обмеження також накладено на низку компаній, підконтрольних Організації оборонної промисловості Ірану або що входять до складу Іранської організації аерокосмічної промисловості, і на компанію сучасних промислових технологій, відповідальну за конструювання і будівництво реактора на важкій воді в місті Аракі (на південь від Тегерана). Крім того, до списку потрапили військовий технічний і науково-дослідний центр Ірану і компанії, що належать Корпусу вартових ісламської революції - елітному підрозділу іранських збройних сил.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас