СБУ затримала мера Кам'янець-Подільського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала мера Кам'янець-Подільського

Кримінал
2331
Вчора стало відомо, що 20 вересня співробітники СБУ затримали мера Кам'янець-Подільського (Хмельницька область) Анатолія Нестерука за підозрою в хабарництві.
За даними СБУ, в жовтні 2009 року мер пообіцяв власникам одного з приватних підприємств посприяти в передачі їм в оренду земельної ділянки площею 1,5 га для будівництва гаражів і станції техобслуговування за винагороду в 300 тис. грн.
"У разі несплати чиновник загрожував виставити ділянку на аукціон", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.
Посередником при цьому виступив управляючий справами виконкому Кам'янець-Подільської міськради, затриманий того ж дня в своєму кабінеті під час отримання від підприємців останньої частини хабара у розмірі 60 тис. грн.
Прокуратура Хмельницької області 20 вересня порушила стосовно затриманих кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 ("Отримання хабара в крупному розмірі або службовою особою, що займає відповідальне становище") і ч. 2 ст. 364 КК ("зловживання владою, що викликає тяжкі наслідки"). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для Анатолія Нестерука, який зараз перебуває в лікарні.
В Кам'янець-Подільській міськраді затримання Нестерука не коментують. "У нас немає такої інформації. Зараз він на лікарняному", - сказали в приймальні мера.
Анатолій Нестерук - вже третій мер, затриманий на цьому тижні. Нагадаємо, в понеділок співробітники СБУ затримали мера Немирова (Вінницька область) Віктора Качура, який був у міжнародному розшуку, підозрюваного в отриманні 24 червня 1,85 млн грн. хабара від директора відкритого акціонерного товариства за рішення питання про передачу в оренду ділянки площею 1,5 га.
У вівторок Ленінський райсуд Вінниці заарештував його на два місяці. Крім того, у вівторок був затриманий мер Новомосковська (Дніпропетровська область) Віктор Литвищенко, якому ставиться перевищення службових повноважень, внаслідок чого територіальній громаді міста завдано збитку на суму понад 2 млн грн.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас