Мінагрополітики розглядає можливість імпорту вершкового масла та сухого молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики розглядає можливість імпорту вершкового масла та сухого молока

Аграрний ринок
160
Міністерство аграрної політики розглядає можливість імпорту на український ринок вершкового масла і сухого молока. Про це журналістам сказав перший заступник міністра аграрної політики Сергій Мельник.
"Сьогодні є пропозиції підприємців і були переговори з Європейською бізнес-асоціацією в частині можливих обсягів (імпорту) сухого молока і масла (вершкового)", - сказав він.
Чиновник зазначив, що в даний час на ринку спостерігається сезонне зниження обсягів молочної сировини, і щоб уникнути різких стрибків цін на молоко і молочну продукцію, розглядається варіант ввезення сухого молока і масла.
За словами Мірошника, така продукція може бути завезена, наприклад, з Білорусі або Польщі.
"Це можуть бути наші сусіди із Білорусі, з Польщі, інші, які за прийнятними цінами захочуть продати масло, сухе молоко для того, аби наш споживач мав достатній ресурс на ринку", - повідомив він.
За попередніми розрахунками міністерства, для уникнення дефіциту на ринку можна буде імпортувати близько 20 тис. тонн вершкового масла і 17 тис. тонн сухого молока.
Як повідомлялося, Союз молочних підприємств прогнозує підвищення цін на молочну продукцію на 10-15% до кінця 2010 року.
Міністерство аграрної політики ініціює встановлення мінімальних допустимих цін на молоко на рівні 2 460-3 300 гривень/тонна (без врахування ПДВ) в 2011 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас