Точка зору: Секонд-хенд - це соціальне явище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Секонд-хенд - це соціальне явище

1421
Введення нових норм на ввезення одягу секонд-хенд призведе до його зникнення в Україні і зменшення надходжень до бюджету. Про це розповів голова Асоціації ділерів секонд-хенд Владислав Мясоєдов.
"Більшість людей, що засідають в Кабміні, про секонд-хенд не знають. І вони не знають, що це соціальне явище. За даними ООН, грубо кажучи, у нас 80 відсотків населення живе на межі бідності, до 60 відсотків - купує одяг в секонд-хенді", - розповів В.Мясоєдов.
Він додав, що учасники акції звернулись із листом до віце-прем'єр-міністра України Бориса Колесникова, в якому вказали, що в проекті Податкового кодексу України є низка запитань і проблем, через які підприємці просто не зможуть працювати.
"Якщо раніше ми, як це зроблено у всьому світі, купували за кордоном і ввозили на кілограми, то зараз нам говорять, що буде поштучно і попарно. Це не збільшить кількість мита. Це призведе до того, що одяг перестануть сюди завозити", - зазначив співрозмовник.
"Ми хочемо, аби одяг секонд-хенд продавався в Україні на тих самих умовах, як в світі. В Україну ввозиться продукції приблизно на 53 мільйони доларів, але від цієї суми потрібно відняти відразу 5,3 відсотка мита ще до того, як одяг почав продаватися. Відніміть ще 20 відсотків ПДВ. За даними ДПАУ, відрахування від діяльності секонд-хенду займають 32-у позиції в списку бюджетостворюючих галузей. Я не розумію, чому країна хоче відмовитися від такого надходження", - відзначив В.Мясоєдов.
На його думку, якщо запропоновані в Податковому кодексі норми не будуть змінені, люди будуть невдоволені. Близько 320 тисяч осіб втратять роботи і підуть на вулицю. "Вітчизняні фабрики із пошиття одягу до зими не побудують, але людей позбавлять джерела забезпечення свого гардероба", - додав В.Мясоєдов.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас