Постачання російського газу до КНР почнуться у 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачання російського газу до КНР почнуться у 2015 році

Енергетика
152
Постачання російського природного газу до Китаю почнеться у 2015 році. Про це домовилися ВАТ "Газпром" і Китайська національна нафтогазова корпорація (CNPC) під час дискусії в Пекіні, присвяченої ключовим параметрам операції, повідомляє прес-служба російської компанії.
"Сторони погодили ключові показники і параметри майбутніх постачань російського природного газу на ринок КНР, початок яких заплановано на 2015 рік відповідно до укладеного в червні 2009 року російсько-китайського меморандуму про взаєморозуміння у співпраці у сфері природного газу і відповідно до дорожньої карти, яка є доповненням до цього меморандуму і визначає конкретні кроки з розвитку взаємодії сторін", - говориться у повідомленні.
За попередніми даними, загальнорічний обсяг постачань газу складе 30 млрд кубометрів.
Російську сторону на зустрічі представляв заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, китайську - віце-президент CNPC Ван Дунцзінь.
Повідомляється, що домовленість за розширеними умовами постачань газу до Китаю буде досягнута у вересні під час візиту до Піднебесної президента Дмитра Медведєва, уточнив топ-менеджер. У документі будуть позначені обсяги постачань, умови прийняття товару і виплати неустойки, а також точки відбору. Раніше Олександр Медведєв зазначав, що остаточне визначення вартості імпорту російського газу до Китаю станеться в середині 2011 року.
За даними російського видання "Комерсант", меморандум про постачання газу до Китаю може укласти також ВАТ "Лукойл". Підписання документа також приурочене до візиту в КРН російського президента.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас