ЗМІ: Україна розпочала постачання бронетехніки до Комбоджі й Таїланду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Україна розпочала постачання бронетехніки до Комбоджі й Таїланду

182
Велика партія української бронетехніки була поставлена останнім часом до Камбоджі і Таїланду, повідомляють зарубіжні ЗМІ.
Партія в сто нових українських танків і бронетранспортерів прибула до морського порту Сиануквіль в Камбоджі, повідомляє англомовна камбоджійська газета Phnom Penh Post із посиланням на офіційних осіб порту.
За словами представника місцевої камбоджійської берегової охорони, які наводить видання, розвантаження бойової техніки триватиме близько тижня.
Офіційний представник міністерства оборони, присутній при початку розвантаження, ніяк не коментував це постачання.
Прес-секретар міністерства закордонних справ Камбоджі Який Куонг днями повідомив журналістам, що "уряд країни недавно придбав другу партію бойових машин, яка прибуде до Камбоджі пізніше".
Phnom Penh Post також повідомляє, що міністр оборони Камбоджі нещодавно повернувся в країну після тижневого візиту до Китаю, де він відвідав низку оборонних заводів.
Раніше китайське агентство "Синьхуа" із посиланням на офіційних осіб порту уточнило, що партія техніки складається з 50 танків Т-55 і 40 БТР, а також декількох військових вантажівок.
В свою чергу Таїланд днями отримав з України перші два бронетранспортери БТР-3E1, повідомляє тайська газета "Бангкок Пост".
За інформацією видання, бронетранспортери були доставлені транспортним літаком на військову авіабазу "Утапао". У грудні очікується прибуття до Таїланду другої партії з 10 БТР. Підсумкова партія з 84 БТР буде поставлена до Таїланду морем в 2011 році. Вся техніка буде прийнята на озброєння 2-ї піхотної дивізії збройних сил країни, зазначає видання.
Газета наводить слова генерального директора департаменту озброєнь армії Таїланду генерал-лейтенанта Екачаі Вачарапратіпа, який заявив, що "Україна на додаток до придбаних за $130 млн. 96 бронетранспортерів безкоштовно поставить ще шість БТР-3E1".
Генерал додав, що "армія Таїланду планує купити в Україні додатково 121 БТР-3Е1 на загальну суму близько 170 мільйонів доларів США".
Українська сторона повідомлення зарубіжних ЗМІ не коментує. У держкомпанії "Укрспецекспорт" агентству "Інтерфакс-Україна" не підтвердили і не спростували факт постачань української бронетехніки до Кабмоджі й Таїланду.
"В справжній момент ми не коментуємо цю інформацію", - сказав представник держкомпанії.
Як раніше повідомляло агентство, в 2008 році Україна і Таїланд відпрацьовували умови контракту на постачання до Таїланду 96 БТР 3-Е1 на суму $118 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас