СБУ: Мера Кам'янець-Подільського затримано за хабар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: Мера Кам'янець-Подільського затримано за хабар

Кримінал
1385
Служба безпеки України виявила протиправну діяльність двох посадових осіб мерії Кам'янець-Подільського - міського голови і керівника справами виконкому міської ради, які вимагали і отримали хабарі у місцевих підприємців. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
В жовтні 2009 року до мера міста звернулись власники приватного підприємства з проханням передати їм в оренду земельну ділянку площею 1,5 га для будівництва гаражів та СТО. Посприяти у виділенні землі і подальшому зменшенні орендної плати мер погодився за винагороду у розмірі 300 тисяч гривень. У разі несплати грошей чиновник погрожував виставити ділянку на аукціон і продати її.
20 вересня керівник виконкому міськради в своєму службовому кабінеті під час отримання від підприємців останньої частини хабара у розмірі 60 тисяч гривень був затриманий співробітниками Служби безпеки України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу відносно міського голови, який зараз перебуває у лікарні.
20 вересня прокуратура Хмельницької області за матеріалами СБУ відносно мера і його спільника порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 (отримання хабара в крупному розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище) і ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас