Джинсову тканину було винайдено в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джинсову тканину було винайдено в Італії

139
Експозиція картин невідомого італійського живописця була представлена на цьому тижні у виставковому центрі Galerie Canesso в Парижі. Мистецтвознавці охрестили художника "майстром блакитних джинсів" за зображення бідняків в одязі, зшитому із тканини, котра сильно нагадує джинсову, пише журнал "Навколо Світу" із посиланням на британське видання Daily Telegraph.
Так, на одному полотні змальована жінка в джинсовій спідниці, яка займається ремонтом одягу. На другому - хлопчик в куртці темно-синього кольору, крізь діри в якій видно світлу підкладку, що нагадує таку саму в сучасних джинсах. На третьому полотні художник зобразив дівчинку-жебрачку в джинсовій спідниці.
Мистецтвознавці вважають, що знайдені картини створені в околицях Венеції. "Нім або Генуя? Я не знаю. Але кумедно думати, що джинси існували вже в 1655 році", - говорить дизайнер Франсуа Жірбо.
Перша згадка про використання такої тканини в солідних письмових джерелах відноситься до середини XVIII століття, але патент на виробництво "робочих комбінезонів без бретель з кишенями для ножа, грошей і годинника" був виданий більш ніж через сто років - 20 травня 1873 року. Ця дата і стала офіційним днем народження джинсів.
Можливо, це відкриття змусить істориків і мистецтвознавців переписати історію моди.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас