На Марсі знайшли залізний метеорит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Марсі знайшли залізний метеорит

461
Марсохід "Оппортьюніті" знайшов на Червоній планеті об'єкт, який, як вважають учені, є залізним метеоритом.
Апарат "побачив" округлий об'єкт 16 вересня. Його довжина складає близько 45 сантиметрів. Поки учені не можуть однозначно судити про природу об'єкту, проте його форма, а також колір і властивості поверхні нагадують саме залізні метеорити.
В найближчому майбутньому науковці, які займаються місією марсоходу, мають намір передати йому команди пильніше вивчити знайдене тіло. Якщо припущення фахівців підтвердяться, то об'єкт стане п'ятим метеоритом з високим вмістом заліза, виявленим на Марсі.
Дослідники заздалегідь назвали знахідку Ейлен-Руа (Oilean Ruaidh) - це назва острова, розташованого на північний захід від Ірландії.
Марсохід "Оппортьюніті" - один з двох апаратов-"близнюків", які досягли Марса в 2004 році. Спочатку планувалося, що їх місія триватиме лише 90 днів, проте обидва марсохода пропрацювали значно довше.
Нещодавно фахівці втратили зв'язок з другим марсоходом - "Спіріт" - і не виключають, що він не переживе чергової зими. У квітні 2010 року "Спіріт" провалився в піщану пастку, з якої не зміг вибратися не дивлячись на всі зусилля учених. Було прийнято рішення залишити спроби витягти апарат і перетворити його на стаціонарну станцію спостережень.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас