Fitch: Ощадбанк реструктуризував борг "Нафтогазу" до 2015 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Ощадбанк реструктуризував борг "Нафтогазу" до 2015 р.

Кредит&Депозит
346
Обсяг кредитування Ощадбанком Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" зменшився приблизно на 28% в першому півріччі 2010 року з 29 млрд грн. на кінець 2009 року і склав майже половину кредитного портфеля банку, повідомило міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у вівторок.
"Після реструктуризації кредитів цієї компанії в першій половині 2010 року термін погашення кредитів "Нафтогазу" настає в першому кварталі 2015 року", - наголошується в матеріалах агентства.
Fitch додає, що банк не зазнав економічних збитків під час реструктуризації, і фондування від Національного банку України на таке кредитування також було реструктуризовано, забезпечивши відповідність термінів погашення фондування і термінів із кредитів "Нафтогазу".
"Фактично Ощадбанк грає роль квазіагента в розподілі державного фінансування для "Нафтогазу", при цьому банк має можливість збільшувати прибуток до відрахувань в резерви і здатність абсорбувати збитки", - зазначає рейтингове агентство.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Всі його акції належать державі. За даними Нацбанку України, на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів (58,75 млрд грн.) Ощадбанк займав 3-е місце серед 176 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас