ЦБ: Знижуючі ризики для економіки Японії зростають слідом за підйомом ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ: Знижуючі ризики для економіки Японії зростають слідом за підйомом ієни

Валюта
128
Керівники Банку Японії відзначають збільшення знижуючих ризиків для економіки Японії на тлі зміцнення курсу ієни після того, як Федеральна резервна система (ФРС) просигналізувала готовність до подальшого пом'якшення кредитно-грошової політики.
"Ми наближаємося до ситуації, коли необхідно звертати більше уваги на знижуючі ризики", - наводить агентство Bloombeg слова члена ради Банку Японії Рюдзо Міяо.
Глава ЦБ Масаакі Сіракава заявив, що Центробанк повинен ретельно відстежувати ризики для японської економіки, експорту і корпоративних прибутків.
Минулого тижня Японія провела першу за 6 років інтервенцію на валютному ринку, що допомогло стримати зростання курсу ієни, але нацвалюта знову почала дорожчати після публікації результатів засідання ФРС.
Банк Японії може в найближчі тижні оголосити про додаткові заходи на валютному ринку і розширення програм підтримки економіки, вважають опитані економісти Bloomberg. В наступному місяці відбудуться два засідання Банку Японії - 4-5 жовтня і 28 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас