ФРС США знов залишила базову ставку без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США знов залишила базову ставку без змін

Кредит&Депозит
330
Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США у вівторок знов залишив базову процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні - в діапазоні 0-0,25% річних. Дане рішення було очікуваним і повністю збіглося з прогнозами аналітиків. ФРС тримає базову облікову ставку на мінімальному рівні вже майже два роки. У вересні 2007 року ставка складала 5,25%, надалі вона поступово знижувалася. У грудні 2008 року ставка була понижена з 1% до нинішнього рекордно низького рівня і відтоді залишалася без змін.
За результатами засідання у вівторок комітет ФРС також відзначив, що американська економіка відновлюється повільними темпами. Проте регулятор утримався від вживання різких заходів для стимулювання економіки і зниження безробіття. Він вважав за краще зайняти позицію спостерігача, щоб подивитися, чи зможе економіка відновитися власними силами. "Комітет продовжить спостерігати за економічними показниками і розвитком ситуації у фінансовій сфері і готовий надати додаткову допомогу, якщо виникне необхідність в підтримці відновлення економіки і повернення з часом інфляції на належний рівень", йдеться в заяві ФРС.
ФРС прогнозує повільніші в порівнянні з попередньою оцінкою темпи відновлення економіки в середньостроковій перспективі. Крім того, враховуючи поточні економічні умови, ФРС планує зберігати базову процентну ставку на рекордно низькому рівні протягом тривалого періоду часу, сказано в повідомленні американського фінрегулятора. Для підтримки відновлення економіки в контексті цінової стабільності комітет планує зберігати на поточному рівні обсяг портфеля цінних паперів ФРС за допомогою реінвестування платежів у рахунок погашення основної суми боргу від іпотечних облігацій в довгострокові казначейські цінні папери.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас