Ахмадинежад передрік швидкий крах капіталізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахмадинежад передрік швидкий крах капіталізму

Казна та Політика
3569
Під час саміту ООН 21 вересня президент Ірану Махмуд Ахмадинежад передбачив крах капіталізму і звинуватив великий бізнес у всьому світі в стражданнях мільйонів людей.
"У зв'язку з тим, що дискримінаційний порядок і панування капіталізму зазнає поразки, майбутнє десятиліття має стати для ООН десятиліттям спільного глобального управління", цитує слова іранського лідера Associated Press.
Ахмадинежад закликав почати розгляд проти "недемократичних і несправедливих" органів глобальної влади, які очолюють США та інші західні держави. Не називаючи жодної конкретної країни, президент Ірану висловив думку, що світові лідери, мислителі і реформатори повинні "не шкодувати сил" при складанні планів для нового світового порядку шляхом "реформування міжнародних економічних і політичних інститутів".
Відповідаючи на нападки Ахмадинежада, канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила думку, що якраз ринкові економіки стали провідним чинником в процесі порятунку найменш розвинених країн від убогості.
Зіткнення інтересів і думок під час саміту ООН, присвяченого протидії убогості, перешкоджає пошуку рішень для полегшення страждань мільярда людей, котрі живуть менш ніж на 1,25 дол. на день.
Понад 140 глав держав з'їхалися на триденний саміт, що почався 20 вересня. Мета зустрічі - визначити ступінь успіху в досягненні завдань, позначених ще в 2000р. Основні пункти плану мають на меті значне полегшення життя людей, які живуть за межею бідності, активну боротьбу з масовими епідеміями і захворюваннями і помітне зменшення розриву між рівнями багатства і бідності до 2015р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас