Популярний сервіс мікроблогів Twitter заражений вірусом, постраждало 500 тис. акаунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Популярний сервіс мікроблогів Twitter заражений вірусом, постраждало 500 тис. акаунтів

345
Популярний сервіс мікроблогів Twitter піддався вірусній атаці, заражено близько півмільйона акаунтів.
"Сьогодні в соціальній мережі Twitter була виявлена серйозна XSS-уразливість. Її використання почалося кілька годин тому з відносно нешкідливого розфарбовування сторінок користувачів в різні кольори. Уразливість швидко стала використовуватися і вражати нових користувачів", - повідомив "Інтерфакс" у вівторок головний антивірусний експерт "Лабораторії Касперського" Олександр Гостєв.
За його словами, такому "розфарбовуванню" піддався, зокрема, акаунт дружини колишнього прем'єр-міністра Великобританії Сари Браун.
Спеціаліст зазначив, що потенційні можливості цієї уразливості досить швидко були вивчені кіберзлочинцями, внаслідок чого з'явилося мінімум два "черв'яка", що нестримно поширюються в Twitter. Їх функціонал дозволяє зловмисникам викрасти акаунти доступу до цієї соціальної мережі.
"Наразі адміністрація Twitter намагається оперативно усунути проблеми. Можливо, вони вже виправлені - у нас вже є тому деякі підтвердження. Що стосується кількості постраждалих, то системи спостереження "Лабораторії Касперського" фіксували приблизно 100 заражених користувачів на секунду. На даний момент від уразливості постраждало близько півмільйона користувачів", - резюмував експерт.
Між тим, як повідомляє ВВС, уразливість Twitter дозволяє розповсюдити через нього спам-повідомлення і посилання на порно-ресурси. Користувачеві досить лише навести "мишку" на лінк, не клікаючи, аби він відкрився у браузері, і тоді в блозі з'являється новий запис, що містить такий самий шкідливий код.
ВВС зазначає, що існує небезпека використання зловмисниками цієї уразливості для переадресації на порно-сайти і ресурси, що містять шкідливий код і спам-рекламу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас