Голова банку Unicredit подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова банку Unicredit подав у відставку

1165
Алесандро Профумо, виконавчий директор банку Unicredit, який є найбільшою фінансовою організацією Італії, подав у відставку. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Раніше чутки про те, що Профумо має намір залишити банк після 13 років роботи в Unicredit, вже з'явилися у кількох ділових ЗМІ. Агентство Bloomberg, зокрема, відзначило, що топ-менеджер змушений піти, оскільки втратив довіру ключових інвесторів.
За даними Bloomberg, відставку Профумо, який зробив банк одним з європейських лідерів, рада директорів схвалить вже сьогодні, 21 вересня. Вона збереться в Мілані о 18:00 за місцевим часом (20:00 мск).
Особливість банку Unicredit полягає в тому, що у нього немає основного акціонера - цінні папери фінансової організації розподілені між міноритаріями. У 2010 році акції банку стали активно скуповувати інвестори з Лівії: суверенний фонд цієї країни купив 2,5 відсотка цінних паперів, а Центробанк Лівії - ще 4,9 відсотка. Таким чином Лівія стала найбільшим акціонером банку, що викликало невдоволення інших міноритаріїв.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас