Європарламент схвалив законопроект з боротьби з можливими перебоями в постачаннях газу до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент схвалив законопроект з боротьби з можливими перебоями в постачаннях газу до Європи

Енергетика
200
Європарламент схвалив законопроект з боротьбі з можливими перебоями в постачаннях газу до Європи. Як повідомила сьогодні прес-служба організації, європейські домогосподарства можуть більше не побоюватися перебоїв з постачаннями газу в разі майбутніх криз. При цьому наголошується, що новий законопроект передбачає більш скоординовані дії на випадок, якщо перебої з постачаннями блакитного палива все ж таки матимуть місце. Всього на підтримку нового законопроекту виступив 601 депутат Європарламенту, тоді як 27 проголосували "проти", ще 23 утрималися.
"В рамках нового законопроекту планується створення цілого комплексу заходів із забезпечення безпеки в постачаннях енергоносіїв, які б дозволили знизити вразливість європейських споживачів при майбутніх перебоях з постачаннями газу, а також передбачається розвиток інфраструктури як на рівні окремих членів європейського співтовариства, так і в ЄС в цілому", - наголошується в документі.
У повідомленні Європарламенту також вказується, що всім державам - членам ЄС належить розробити власні плани екстрених заходів на випадок перебоїв з постачаннями газу протягом двох років.
Разом з тим відповідно до нового законопроекту європейські газові компанії зобов'язані гарантувати безперебійне забезпечення теплом домогосподарств в періоди виключно низьких температур і в періоди особливо високого попиту на блакитне паливо. При цьому в документах Європарламенту наголошується, що властям держав також доведеться гарантувати постачання необхідного обсягу газу споживачам в тому випадку, якщо виникнуть проблеми з постачаннями енергоносіїв з боку "найбільшого постачальника газу" або збоїв в роботі європейської газотранспортної системи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас