Бізнесмен Пінчук та брати Кличко очолили ТОП-10 лобістів України в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен Пінчук та брати Кличко очолили ТОП-10 лобістів України в світі

902
Рейтинг ТОП-10 лобістів України у світі за версією Інституту світової політики цього року очолили відомий бізнесмен, меценат, засновник інвестиційно-консалтингової групи EastOne Віктор Пінчук (1-е місце) і знамениті боксери Володимир і Віталій Клички (2-е місце).
Серед іноземних представників - директор Програми Росії і Євразії Королівського інституту міжнародних відносин (Великобританія) Джеймс Шерр (3-я позиція), старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки ім. Петерсона (США) Андерс Аслунд (4-я позиція).
Крім того, до "десятки" лобістів України увійшли письменник і публіцист Юрій Андрухович (5-е місце) і екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко (9-е місце). Замикає ТОП-10 президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.
Шосте і сьоме місця в рейтингу лобістів України розділили американський політолог, радник із питань національної безпеки президента США Джиммі Картера (1977-1981) Збігнєв Бжезінськи і президент Польщі (1995-2005) Олександр Квасневський.
На 8-у місці ТОП-10 виявився старший аналітик Європейської Ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон.
В експертному опитуванні Інституту світової політики взяли участь 30 українських і зарубіжних експертів.
В оцінюванні враховувалися три критерії: постійне звернення до української тематики, згадка України на міжнародних трибунах (під час міжнародних конференцій, на сторінках зарубіжної преси і так далі) і сприяння європейській інтеграції України.
Місія Інституту світової політики полягає в інформуванні діячів, експертів, журналістів і громадськості про події і тенденції в міжнародних відносинах і українській зовнішній політиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас