Профільна комісія Київради відмінила рішення про приватизацію 20 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профільна комісія Київради відмінила рішення про приватизацію 20 компаній

Казна та Політика
319
Постійна комісія Київради з питань власності на засіданні у вівторок виключила з "Програми приватизації на 2007-2010 роки" 20 компаній, муніципальні частки в яких підлягали приватизації, у тому числі і частки в АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", ВАТ "Київгаз", "Київводоканал" і "Київхімволокно", які були продані в період з травня 2009 року по березень 2010 року.
Як повідомляється в прес-релізі фракції "Блоку Юлії Тимошенко" в Київраді, з переліку, окрім вказаних компаній, виключені ВАТ "Київпроект", ЗАТ "Протасов Яр", ЗАТ "Хліб Києва", ТОВ "Метровагонсервіс", ВАТ "Київська компанія оптового ринку", ВАТ "Ремонтно-будівельне управління №1", ТОВ "Редакція газети "Столиця", ТОВ "Інститут розвитку людини", ВУЗ "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", ЗАТ "Старий Хрещатик", ВАТ "Київоргбуд", ВАТ "Київський завод електротранспорту", СП "Міжнародний офісно-готельний центр "ТОВ", ТОВ "Гандбольний клуб "Київ-Спартак", ТОВ "Хокейний клуб "Сокіл-Київ" і ще одна невказана компанія.
"На засіданні комісії було прийнято рішення вилучити з переліку господарських товариств пакетів акцій і часток, які належать територіальній общині Києва і підлягали продажу, 20 об'єктів. (.) Мета цього рішення дуже проста - залишити всі ці підприємства підконтрольними, в першу чергу, киянам", - наводяться в прес-релізі слова заступника голови комісії міськради Дениса Москаля.
Разом з тим він зазначив, що це рішення комісії є лише першим кроком до повернення під контроль общини міста даних підприємств.
"Адже документи про приватизацію об'єктів на території столиці в 2006-2010 роках, як ми всі пам'ятаємо, були загадково "викрадені" навесні з одного автомобіля. І тепер ніхто офіційно не готовий розписатися в тому, що володіє дійсною інформацією про стан справ", - підкреслив депутат.
Як повідомлялося, в травні 2009 року Київ продав ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" через Українську універсальну товарну біржу 51% ВАТ "Київхімволокно", в липні 2009 року - 80% акцій АТ "ХК "Київміськбуд", а з грудня 2009 року по березень 2010 року - 25,464% ВАТ "АК "Київводоканал" і 28,46% ВАТ "Київгаз".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас