Латвія підписала із країнами Північної Європи договори про можливе залучення кредиту на 1,9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія підписала із країнами Північної Європи договори про можливе залучення кредиту на 1,9 млрд євро

115
Латвія уклала з країнами Північної Європи договори, що передбачають можливість отримання Латвією кредиту у розмірі 1,9 млрд євро в рамках програми міжнародної позики, повідомили BNS в прес-службі міністерства фінансів.
Документи підписали міністр фінансів Латвії Ейнар Репше, а також посли Данії, Естонії, Норвегії, Фінляндії і Швеції.
"Угода з Північними країнами дає Латвії не лише можливість залучати фінансові кошти, але і сприяє стабільності у всьому балтійському регіоні", - сказав Е.Репше після підписання договорів.
"Так як в Латвії спостерігається поліпшення фінансово-економічної ситуації, що, відповідно, дозволяє їй набагато гнучкіше планувати необхідні фінансові ресурси, Латвія позичить гроші в цих країн лише у разі потреби", - говориться в повідомленні Мінфіну.
Під час останньої звітної місії міжнародних кредиторів в травні 2010 року було досягнуто угоди, що в рамках програми міжнародної позики Латвія доки використовує кошти лише інституційних кредиторів - Міжнародного валютного фонду, Євросоюзу і Світового банку. Фінансування, яке планувалося отримати в окремих європейських країн (країн Північної Європи, Польщі і Чехії), передбачено лише як можливість запозичення.
В кінці 2008 року Латвія домовилася з міжнародними кредиторами про виділення позики у розмірі 7,5 млрд євро, головним чином на покриття бюджетного дефіциту і стабілізацію банківського сектора. За даними Мінфіну республіки, до кінця 2011 року з позики буде використано близько 5 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас