Британська школярка помилково запросила на День народження через Facebook тисячі гостей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська школярка помилково запросила на День народження через Facebook тисячі гостей

181
Британська школярка із графства Хертфордшир, Ребека Джавелю вирішила запросити на свій 15-й день народження гостей через Facebook і помилково адресувала запрошення всім бааючим - в результаті на свято зібралось прийти більше 21 тисячі гостей.
Як повідомляє The Telegraph, Ребека вказала у запрошенні свою адресу і телефон, тому перспектива прийняти тисячі гостей замість дозволених дівчинці 15 осіб, виявилось дуже реальною.
Мати дівчинки, 40-річна Трейсі Лайвсей, вже відмінила вечірку, призначену на 7 жовтня. Проте через побоювання, що багато хто з користувачів Facebook все ж захоче потрапити на свято, поліція виставила патрулі в районі будинку дівчинки в місті Харпенден.
"Я заборонила Ребеці доступ до комп'ютера, і їй довелося змінити SIM-карту через величезну кількість дзвінків з приводу свята", - сказала мати дівчинки. "Адміністрація Facebook повинна була зрозуміти, що десятки тисяч гостей на святкуванні 15-річчя - це помилка, і закрити групу автоматично. Поліція намагалася зв'язатися з менеджерами соціальної мережі із цього приводу, але відповіді не отримала", - додала Лайвсей.
Як уточнює джерело, даний інцидент вже викликав нову хвилю критики на адресу налаштувань безпеки персональних даних в Facebook, через які подібні казуси траплялися вже неодноразово. У лютому цього року більше 50 п'яних хуліганів влаштували погром в будинку 15-річної Рейчел Росс, яка запросила друзів на невелику вечірку за допомогою Facebook. Збиток був оцінений в 15 тисяч фунтів.
В свою чергу адміністрація соціальної мережі заявила, що налаштування приватності зустрічей і груп чітко позначені і відокремлені від налаштувань безпеки особистого профілю користувача, і спростувала відмову від співпраці з поліцією. За словами представника Facebook, "якщо користувачі вважають якусь інформацію на Facebook неприйнятною, на кожній сторінці є лінк, аби вказати на це".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас