У Франції оголошено найвищий рівень загрози теракту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції оголошено найвищий рівень загрози теракту

Казна та Політика
864
У Франції оголошено найвищий рівень загрози теракту: місцеві спецслужби побоюються атаки терористки-смертниці, повідомляє РБК із посиланням на Associated Press.
Поки невідомо, чи дійсно правоохоронні органи отримали інформацію про підготовлюваний теракт. Не виключено, що влада вирішила перестрахуватися у зв'язку з останніми подіями довкола мусульманської громади країни.
В Парижі побоюються, що радикали з "Аль-Каїди" можуть помститися за рішення заборонити носіння традиційного для мусульман жіночого одягу у Франції. Терористи вже проявили себе, викравши декілька громадян цієї країни в Нігері.
Під посилену охорону взяті паризькі вокзали, станції метрополітену. Персональна охорона виділена Далілу Бубакеру - уродженцю Алжиру, який часто виступає з жорсткою критикою ісламських фундаменталістів.
Варто відзначити, що Франція останніми роками уникала атак терористичних організацій завдяки своїй стриманій політиці на Близькому Сході. Та після приходу до влади Ніколя Саркозі ставлення радикалів до цієї країни стало запеклішим.
Нагадаємо, 14 вересня ц.р. у Франції був остаточно прийнятий законопроект Президента Н.Сакозі, що забороняє прилюдне носіння одягу, який закриває обличчя. Головним чином, йдеться про традиційний жіночий мусульманський одяг. Закон набере чинності лише восени 2011 р., а протягом шести найближчих місяців проводитиметься роз'яснювальна робота з населенням.
Віднині жінкам, які повністю приховують своє обличчя одягом, загрожує штраф у розмірі 150 євро і так званий примусовий "курс громадянства", під час якого їм пояснять принцип світськості французької держави. Істотніший штраф, 30 тис. євро, і рік тюремного ув’язнення загрожує громадянам, які змушують жінок до носіння паранджі, чи то чоловік, брати чи батьки.
Законопроект, який забороняє носіння паранджі, спочатку викликав полеміку у французькому суспільстві, деякі бачили в ньому утиск конституційних свобод громадян. Проте, і праві, і ліві політичні сили дійшли до згоди, що подібний одяг "принижує гідність жінки".
У Франції проживає близько 5 млн мусульман - більше, ніж в будь-якій іншій державі Західної Європи.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас