S&P: Кредит "Київенерго" не впливає на рейтинги Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Кредит "Київенерго" не впливає на рейтинги Києва

Казна та Політика
124
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's вважає залучені Київською міською державною адміністрацією кредити на 1,5 млрд. гривень в Українського експортно-імпортного банку (Укрексімбанк) і Державного Ощадного банку для компенсації різниці в тарифах енергопостачальної компанії "Київенерго" такими, що не впливають на рейтинги Києва.
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.
"Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's оголосила про те, що нещодавнє залучення Києвом банківських кредитів на покриття різниці в тарифах на послуги теплопостачання не надасть негайного впливу на рейтинги міста", - сказано в ньому.
Незважаючи на те, відзначає агентство, що раніше S&P оцінював вірогідність нових запозичень Києва в 2010 році як невисоку, умови, на яких залучені банківські кредити (12-місячний пільговий період і рівномірний графік погашення) дозволяють передбачити, що в найближчі 18 місяців нові зобов'язання не призведуть до зростання витрат бюджету на обслуговування і погашення боргу понад рівень, закладений в поточний прогноз Standard&Poor's.
Базовий сценарій S&P як і раніше ґрунтується на припущенні про те, що консолідація державної бюджетної політики, а також пряма участь центрального уряду в управлінні містом дозволять Києву пройти пік боргових виплат в 2011-2012 роках.
Підтримка місту, як відзначає агентство, може бути надана шляхом збільшення обсягу міжбюджетних трансфертів з державного бюджету або скорочення перерахувань з міського бюджету до державного бюджету, а також можливого часткового рефінансування боргових зобов'язань.
В той же час кредитоспроможність Києва, вважає Standard&Poor's, і надалі залежить від наявності прозорого і реалістичного плану погашення боргових зобов'язань в рамках бюджету міста на 2011 рік.
У зв'язку з цим агентство не відкидає можливості негативних рейтингових дій в разі, якщо місто не зуміє виробити такий план на початок 2011 року.
Крім того, негативний вплив на рівень рейтингів можуть надати різке збільшення витрат міста на обслуговування і погашення боргу і (або) погіршення показників виконання бюджету.
Як повідомляло агентство, в кінці липня рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило рейтинг Києва на рівні ССС+.
Прогноз по рейтингу - стабільний.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас