"БЮТ-Батьківщина" виключила зі свого складу 28 депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"БЮТ-Батьківщина" виключила зі свого складу 28 депутатів

Казна та Політика
2135
З парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" виключено 28 народних депутатів, які в своїх голосуваннях підтримують коаліцію. Про це РБК-Україна заявив заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль.
"Ми на своєму засіданні одноголосно прийняли рішення про виключення зі складу 23 плюс 5 депутатів нашої фракції, які, так чи інакше, прямо чи опосередковано входять до коаліції. Тобто, якщо навіть вони офіційно не написали заяви про вхід, але голосують разом з коаліціантами. Це депутати, наближені до Андрія Портнова, Богдана Губського. Також ми виключили Григорія Омельченка, який давно підтримує своїми діями коаліцію. Нічого страшного в цьому процесі ми не бачимо. Навіть навпаки - наші лави просто очищаються", - сказав Шкіль.
Раніше, фракція "БЮТ-Батьківщина" скоротила з дев'яти до семи кількість заступників голови фракції, а також виключила зі свого керівництва Миколу Томенка і Олега Білоруса. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.
"На кожну сесію Верховної Ради ми вносимо зміни в керівний склад фракції. І у зв'язку з тим, що декілька заступників голови фракції виконували свої функції за межами фракції, як наприклад, віце-спікер Микола Томенко - і у нього велике навантаження, - а також голова комітету закордонних справ Олег Білорус, тому було прийнято рішення скоротити кількість заступників. Саме ці два депутати не входять до складу заступників голови фракції", - сказав Соболєв.
Таким чином, до керівництва фракції входять Іван Кириленко - лідер фракції, Андрій Кожемякін - перший заступник. Заступники: Олена Шустик, Сергій Соболєв, Андрій Шкіль.
До складу заступників вчора були включені Юрій Одарченко і Сергій Сас.
Нагадаємо, 8 вересня ц.р. голова Верховної Ради (ВР) України Володимир Литвин на вранішньому засіданні парламенту оголосив, що фракція БЮТ прийняла рішення про перейменування в БЮТ-Батьківщина. Він відзначив, що таке рішення було прийняте фракцією 6 вересня 2010 р.
Того ж дня, Литвин оголосив рішення фракції про виключення зі свого складу фракції трьох народних депутатів - Івана Деньковича, Богдана Губського і Арнольда Радовця.
На даний момент "БЮТ-Батьківщина" налічує 124 народні депутати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас