Deutsche Bank планує залучити 10,2 млрд євро за підсумками розміщення додаткової емісії акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank планує залучити 10,2 млрд євро за підсумками розміщення додаткової емісії акцій

Казна та Політика
142
Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank AG має намір залучити близько 10,2 млрд євро за підсумками розміщення найбільшої додаткової емісії акцій в Європі цього року для того, щоб профінансувати збільшення вкладень в Postbank, в якому Deutsche Bank зараз належить 29,9%.
Як повідомляється в прес-релізі банку, ціна нових акцій за результатами прайсингу, проведеного в понеділок, складе 33 євро, що на 30% нижче від котирувань на закриття торгів у понеділок. Банк збирається продати 308,6 млн акцій в Німеччині і США.
"За рахунок цього збільшення капіталу Deutsche Bank має намір забезпечити залучення акціонерного капіталу, необхідного для планованої консолідації Postbank. В результаті ми укріпимо наші сильні позиції на внутрішньому ринку, займемо лідируючу позицію в європейському роздрібному банківському бізнесі й істотно поліпшимо структуру виручки Deutsche Bank", - заявив глава банку Йозеф Аккерман.
Залучення коштів також укріпить капітал банку напередодні очікуваних змін регулювання і забезпечить подальший розвиток бізнесу, додав він.
Станом на 30 червня коефіцієнт достатності капіталу першого рівня Deutsche Bank складав 11,3%, тобто перебував у середині діапазону для провідних світових банків. Тим часом аналітики Citi нещодавно порекомендували Deutsche Bank залучити ще 7 млрд євро для подальшого зміцнення капіталу.
Проспект емісії буде опублікований у вівторок, акціонери Deutsche Bank зможуть скористатися правом на підписку на нові акції в період з 22 вересня по 5 жовтня.
Керівництво банку чекає, що дозволи на торги новими акціями на біржах Франкфурта, Берліна, Дюссельдорфа, Гамбурга, Ганновера, Мюнхена, Штутгарта і Нью-Йорка будуть отримані 5 жовтня, а самі торги почнуться з 6 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас