Ринки, що розвиваються, обганяють Європу за обсягом M&A — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки, що розвиваються, обганяють Європу за обсягом M&A

Казна та Політика
189
Міжнародні компанії прагнуть закріпитися в країнах, що швидко розвиваються, таких як Китай і Бразилія, внаслідок чого обсяг злиття і поглинань на emerging markets вперше перевищив європейський рівень.
З початку року обсяг оголошених операцій M&A в країнах, що розвиваються, збільшився більш ніж на дві третини, до $575,7 млрд, тоді як в Європі аналогічні операції зросли на 20%, до $550,2 млрд. Найбільший обсяг інвестицій по цьому напряму залучив Китай - $133 млрд, за ним ідуть Бразилія, Індія і Росія.
В цілому країни БРІК забезпечили більше половини укладений на ринках, що розвиваються, злиття і поглинань. Зараз операції M&A на emerging markets складають 30% світового ринку, тоді як частка Європи впала до мінімального рівня за 12 років - 29%.
Американські компанії зберігають обережність в операціях на emerging markets. Найбільша операція американської компанії з компанією з країни, що розвивається (купівля американською Abbot Laboratories фармацевтичного бізнесу в індійської Piramal), склала всього $3,8 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас