Економіка США не переживе різкий спад продуктивності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США не переживе різкий спад продуктивності

Казна та Політика
892
Малоймовірно, що американська економіка переживе різкий спад продуктивності, необхідний для відновлення ринку праці, вважає Деніл Уїлсон, економіст Федерального резервного банку Сан-Франциско.
"Компанії виявилися готові до того, щоб задовольнити попит на їх продукцію і послуги, не збільшуючи при цьому наймання нових співробітників або збільшуючи число робочих годин наявного персоналу, оскільки прагнуть отримати якомога більше з кожної години праці", - написав він в документі, опублікованому у вівторок банком.
Продуктивність праці, або обсяг товарів (послуг), за одну годину зросла на 2,5% в річному численні за період рецесії, яка почалася в грудні 2007 року і закінчилася цього року, відзначає Уїлсон. І після цього вона зросла ще навіть швидше, на 2,8%, що є однією з причин того, що безробіття не змогло знизитися надалі.
"Досить сильне відновлення у сфері зайнятості впродовж наступних 1-2 років вимагатиме різкого зниження зростання продуктивності праці до 1% або навіть менше", - вважає Уїлсон.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас