"Ъ": Київводоканал" мучить спрага грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Київводоканал" мучить спрага грошей

Енергетика
534
Вчора в АК "Київводоканал" заявили, що "не зможуть гарантувати стабільну роботу системи централізованого водопостачання і водовідведення в місті, купувати реагенти для водоочистки і проводити ремонтні роботи". Це пов'язано з тим, що 17 вересня виконавча служба Господарського суду Києва заблокувала рахунки компанії в зв’язку з заборгованістю перед АЕК "Київенерго" за спожиту електроенергію. На 9 вересня борг складав 554 млн грн. Ще близько 55 млн грн. "Київводоканал" повинен заплатити за електроенергію, використовувану для подачі води в багатоповерхові будинки. Отримати коментарі в "Київводоканалі" не вдалося.
В "Київенерго" розповіли, що це не перша господарська суперечка з водопостачальною компанією. "Ми були змушені звернутися до суду для стягнення заборгованості з водоканалу за електроенергію, і судові розгляди тривають вже довго. Але це не означає, що ми не поставлятимемо водоканалу електроенергію. На рахунки, заблоковані судовим виконавцем, має надходити оплата послуг водопостачання споживачами.
Кошти перераховуватимуться нам в рахунок погашення боргу, - повідомила начальник відділу зовнішніх комунікацій 'Київенерго' Наталія Плеханова.- Відкриття водоканалом нового рахунку буде протизаконним і може стати підставою для порушення кримінальної справи". Вона уточнила, що на цей раз "Київенерго" подало судовий позов всього на 10 млн грн. "Ми намагаємося відшкодувати хоч би частину заборгованості і надалі продовжуватимемо вимагати розрахунку від водоканалу в судовому порядку", - сказала Плеханова. Вона також відзначила, що "Київенерго" не розглядатиме можливість мирного врегулювання суперечки: "'Київводоканал' неодноразово пропонував нам укласти угоду з відстроченням виконання їхніх зобов'язань. Якщо ми на це йшли, то часто водоканал не виконував запропоновані їм самим умови. Більше таких домовленостей не буде".
В Київській міській держадміністрації (КМДА) підтвердили неможливість відключення столиці від водопостачання. "Перший заступник голови КМДА Олександр Попов заборонив відключати місто від водопостачання. Відрізувати водоканал від постачань електроенергії теж не будуть", - повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. Він підкреслив, що адміністрація веде переговори про вирішення цієї суперечки: "Думаю, конфлікт буде вичерпаний за два тижні. У свою чергу, ми перевірятимемо жеки на предмет боргів перед водоканалом, а також компенсуємо компанії різницю в тарифах".
Заборгованість КМДА перед "Київводоканалом" по погашенню тарифної різниці складає 300 млн грн. За день до блокування рахунків "Київводоканалу" заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявив, що в бюджеті міста ці кошти є, але розрахунки з водопостачальною компанією будуть здійснені лише після закінчення судових розглядів.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас