Чечетов: Доведемо вину чиновників у розкраданні бюджетних коштів - отримають по заслузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чечетов: Доведемо вину чиновників у розкраданні бюджетних коштів - отримають по заслузі

Казна та Політика
328
Народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов розповів, чи готові в ПР ініціювати відставку своїх колег, якщо буде доведено, що вони причетні до розкрадання бюджетних коштів.
Політик нагадав, що влада ініціювала перевірку роботи попереднього уряду.
"Ми ніколи не навішуємо ніяких політичних ярликів. Ми ніколи не виступаємо в ролі суддів, вершителів долі людей. Є правоохоронні органи… Після того як прийшла нова команда і виявилось, що казна практично порожня… ми вирішили, що проведемо міжнародний аудит, щоб з'ясувати, що й куди поділося… Коли відкрилися певні порушення, то, безумовно, ми вирішили, що будемо використовувати всі можливі цивілізовані канали, через судові інстанції, в тому числі й через суди, щоб ці кошти повернути. Ті особи, які будуть причетні до розкрадання, безумовно, мають отримати відповідну оцінку залежно від того, як хто до цього був причетний", - зазначив політик.
Тому, за словами М.Чечетова, як тільки буде конкретно підтверджено, що окремі особи "зганьбили себе", то, "безумовно, кожному буде по заслузі".
На запитання, якщо виявиться, що до правопорушень були причетні ті люди, які зараз при владі, то чи буде Партія регіонів порушувати питання про їх звільнення, М.Чечетов відповів: "Тут не потрібно сумніватись, але завчасно ми не можемо виступати в ролі суддів, судових органів. Ми так на це не підемо. Я не персоніфікую… Ще раз кажу, оскільки аудит показав, що було розбазарювання, то наше завдання - можливо, через суд, повернути".
"З іншого боку, якщо на 100% буде доведена причетність до цих темних справ окремих чиновників, то, безумовно, вони отримають по заслузі, незалежно від рангів", - зауважив М.Чечетов.
Нагадаємо, уряд України 17 вересня подав позов до федерального суду в Портленді (Орегон) проти американської компанії Olden Group, LLC щодо розслідування закупівлі ліків урядом Ю.Тимошенко. В Кабміні Тимошенко за тендерні закупівлі ліків відповідав нинішній міністр охорони здоров'я З.Митник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас