Путін: Підготовка "Південного потоку" увійшла у завершальну стадію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Підготовка "Південного потоку" увійшла у завершальну стадію

Енергетика
285
Глава російського уряду Володимир Путін, який відвідав будмайданчик газопроводу "Північний потік", зазначив, що робота над проектом "Південний потік" увійшла у завершальну стадію.
"Я із задоволенням оглянув як організована у вас робота. Цей проект викликає дуже багато суперечок, вони тривають досі, але ми робимо з вами дуже правильну і потрібну справу", - підкреслив глава уряду. "Я сподіваюся, коли ми це завдання виконаємо, що це буде не остання наша робота. У вас великий досвід, а у нас великі плани", - зазначив прем'єр.
У свою чергу один з учасників зустрічі, віце- президент проекту і експлуатації Лео Дік Фаркефіссер зазначив, що знає про плани Росії, зокрема, про будівництво трубопроводу "Південний потік".
"Ми вже обговорюємо із співробітниками з "Газпрому" проект "Штокман" і бачимо величезний потенціал на території Арктики в майбутньому. З цієї причини мій бос, господар компанії (власник судна "Солітер") інвестує у будівництво нового судна в три рази більшого, ніж це", - сказав він. При цьому він підкреслив, що корабель буде спеціально пристосований для дуже складних умов в Арктиці.
"Ми знаходимось у завершальній стадії підготовки "Південного потоку", і там робота непроста, там набагато глибше", - зазначив Путін, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Керуючий директор "Норд стрім" Маттіас Варніг відзначив, що "Норд стрім" - "це по-справжньому європейський проект". Над ним працюють люди з різних країн, сказав він.
Путін поцікавився, чи все нормально з митницею, прикордонниками. Проте у відповідь прем'єру знову заявили, що "російські служби працюють ідеально - чітко і дуже швидко".
Прем'єр у свою чергу пожартував: "Перший раз, коли так одностайно хвалять митників і прикордонників".
Як правило, на зустрічах прем'єра з представниками бізнесу, інших відомств роботу російських митних і прикордонних служб критикують, відзначаючи різну тяганину і надмірну бюрократію.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас