СОТ підвищила прогноз по зростанню світової торгівлі в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ підвищила прогноз по зростанню світової торгівлі в 2010 р.

166
Світова організація торгівлі (СОТ) підвищила прогноз по зростанню світової торгівлі в 2010 р. з 10,0% до 13,5% у річному вирахуванні. До такого висновку експерти організації прийшли, грунтуючись на більш швидких, ніж очікувалося, темпи відновлення світової торгівлі від наслідків глобальної кризи, йдеться в матеріалах СОТ, передає РБК.
При цьому в 2009 р., за даними організації, обсяг світової торгівлі товарами скоротився на 12,2% у річному вирахуванні.
На думку СОТ, в 2010 р. розвинені економіки світу доб'ються зростання експорту товарів на 11,5% у річному вирахуванні проти скорочення торгівлі на 15,3% в 2009 р., а країни, що розвиваються і держави-члени Співдружності Незалежних Держав (СНД) - зростання на 16,5% проти скорочення на 7,8% в 2009 р. При цьому найбільшого зростання світової торгівлі вдалося досягти саме в I півріччі 2010 р., а в що залишилися 6 міс. темпи зростання сповільняться в міру відмови влади від різних заходів стимулювання економіки.
За словами генерального директора міжнародної організації Паскаля Ламі, подібне зростання торговельних потоків відображає вихід з "хворобливої економічної рецесії", що в кінцевому рахунку може служити зростання зайнятості населення у світі. Разом з тим, глава СОТ позитивно оцінив дії влади окремих країн за перешкоджання торгового протекціонізму.
Говорячи про ризики зміни прогнозів по зростанню світової торгівлі, експерти СОТ відзначили, що даний показник може бути змінений в меншу сторону в разі непередбачених фінансових або макроекономічних потрясінь, які спричинять за собою скорочення товарообігу між країнами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас