Російські чиновники виконують дві тисячі непотрібних функцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські чиновники виконують дві тисячі непотрібних функцій

281
Більше 1400 функцій російських чиновників визнано зайвими. Про це заявив міністр фінансів Росії Олексій Кудрін на нараді у президента РФ Дмитра Медведєва.
За даними міністра фінансів РФ, ще 868 функцій чиновників вимагають уточнення і зміни, а 263 виявилися дублюючими. Скільки всього функцій у російських чиновників в Росії, Кудрін не уточнив.
За словами міністра, за найближчі три роки буде звільнено близько ста тисяч чиновників. Раніше в Мінфіні РФ називали аналогічну цифру: у липні відомство Кудріна запропонувало звільнити кожного п'ятого держслужбовця. Всього у федеральних органах працює зараз близько 510 тисяч осіб (включаючи судову систему).
Скорочення повинне стати відповіддю на збільшення чиновницького апарату. За останні чотири роки на федеральному рівні кількість чиновників збільшилась на 19-20 тисяч, на регіональному - на 60 тисяч, а на муніципальному - на 50 тисяч.
За планом російського уряду, скорочення апарату чиновників заощадить для бюджету 43 мільярди рублів до 2013 року. Масштабним звільненням повинен допомогти президентський указ про використання заощаджених коштів на бонуси співробітникам, які залишилися. Цей указ вийшов ще в 2009 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас