Пасажири подали проти Airbus багатомільйонний позов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажири подали проти Airbus багатомільйонний позов

494
Пасажири і члени команди несправного літака компанії Qantas Airways, який двічі різко втрачав висоту під час польоту, подали багатомільйонний позов проти компанії Airbus і її постачальників деталей, повідомляє AFP із посиланням на адвоката потерпілих, Флоіда Уіснера.
Несправний A330-300, що слідував маршрутом Сингапур-Перт 7 жовтня 2008 року, здійснив аварійну посадку на австралійській військовій авіабазі після того, як літак двічі різко втрачав висоту. Причиною стала несправна система автопілота. В результаті більше сімдесяти отримали отримали травми різного ступеня.
Уіснер не уточнив суму компенсації, яку вимагатимуть сімдесят шість постраждалих в європейського підрозділу Airbus і фірми-виробника бортового комп'ютера Northrup Grumman, проте заявив, що залежно від серйозності пошкоджень, сума виплат в окремих випадках може досягти декількох мільйонів доларів.
Крім фізичного, в позові розглядається моральний збиток. "Деякі із пасажирів настільки злякались, що більше ніколи не зможуть користуватись авіатранспортом", - додав адвокат.
За словами Уіснера, його клієнти готові залагодити справу в досудовому порядку, якщо Airbus і Northrup Grumman погодяться на їх вимоги.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас