ЄС не хоче залежати від російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не хоче залежати від російського газу

Енергетика
559
Росія є важливим партнером Євросоюзу в енергетичній сфері, але ЄС повинен зменшувати її вплив на свій енергоринок шляхом підтримки альтернативних проектів енергопостачання Європи, заявив в інтерв'ю Frankfurter Allegemaine Zeitung єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.
"Росія є для нас важливим партнером, - вказав Еттінгер. - Проте ми не повинні робити її центральним постачальником газу, коли, наприклад, Німеччина вже на 38% залежить від імпорту з Росії, а ЄС - на 25%". "Тому, - додав він, - ми всіма силами підтримуємо такі альтернативи, як Nabucco".
Торкнувшись перспектив здійснення цього проекту, що передбачає транзит до Європи газу з Прикаспійського регіону в обхід Росії, єврокомісар відзначив: "Нам потрібен, принаймні, до кінця року конкретний інвестиційний план, якщо оператори хочуть отримати обіцяні ЄС кошти у розмірі 200 мільйонів євро".
Еттінгер також висловився за проведення ЄС "спільної енергетичної зовнішньої політики", питання про що він обіцяв порушити в майбутньому перед главами держав і урядів країн Євросоюзу, передає ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас