ЄЦБ втрутився для стабілізації цін на бонди Ірландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ втрутився для стабілізації цін на бонди Ірландії

Казна та Політика
194
Європейський центральний банк (ЄЦБ) в п'ятницю провів інтервенцію на ринку облігацій Ірландії - після того, як на ринку поширилася інформація про можливе звернення Дубліна по фінансову допомогу до Міжнародного валютного фонду, повідомляє Financial Times.
Хвиля страхів викликала зростання прибутковості ірландських 2-річних облігацій на півпроцента, до 3,54%, підняла вартість страховки боргів країни до рекордного рівня.
За словами трейдерів, пише газета, інтервенція ЄЦБ була невеликою - в районі десятків мільйонів євро.
Ірландська преса опублікувала в п'ятницю думку аналітиків Barclays Capital, згідно з якою Ірландія може бути змушена звернутися по допомогу в разі нових втрат в банківській системі і негативних зовнішніх чинників.
Міжнародний валютний фонд, відреагувавши на ці повідомлення, заявив, що не прогнозує звернення Дубліна по допомогу.
"Ірландська влада зробила упевнені заходи проти банківської кризи, - сказав представник Фонду, слова якого наводить The New York Times. - Як ми і говорили раніше, ми не чекаємо звернення Ірландії по допомогу з боку МВФ".
У вівторок пройде аукціон по розміщенню облігацій Ірландії.
Дефіцит бюджету Ірландії - один з найвищих в ЄС, він складе цього року близько 11,6% ВВП. Порятунок банків привів до зростання боргів країни на 25 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас