Путін: Виплати із безробіття потрібно збільшувати обережно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Виплати із безробіття потрібно збільшувати обережно

Казна та Політика
182
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає, що до питання збільшення виплат із безробіття потрібно відноситись обережно. Виступаючи на засіданні генради Федерації незалежних профспілок Росії, глава уряду зазначив, що в період кризи уряд прийняв рішення про значне підвищення виплати з безробіття. Багато керівників після цього говорили, що відразу з'явилися люди, які і раніше не працювали, а тепер просто скористалися цією ситуацією і отримали гроші.
"Потрібно поглянути, треба подумати, як ринок стимулювати. Або виробити інші шляхи, не менш ефективні, менш витратні, але такі, що дають результат", - вважає Путін. В зв'язку з цим він звернув увагу на проблеми в Західній Європі, виробництво з якої переноситься до Китаю і Індії. "Тут потрібний акуратний баланс. Але і обмежувальні заходи потрібні для бізнесу", - відзначив він. "Також не можна породжувати утриманство. Тонке питання", - сказав прем'єр, висловивши сподівання, що уряд і профспілки продовжать співпрацю і покращуватимуть механізми взаємодії.
Крім того, Путін розповів, що уряд РФ розглядає можливість індексації пенсії в 2011 році. "В результаті валоризації пенсійного капіталу і додаткового збільшення в квітні 2010 року середній розмір пенсій через старість складає зараз 8 169 рублів на місяць. А наступного року ми ще раз проіндексуємо пенсії", - сказав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас