Клінтон призвала Іран відмовитися від ідеї нарощування військової потужності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон призвала Іран відмовитися від ідеї нарощування військової потужності

Казна та Політика
122
Державний секретар США Хілларі Клінтон дала інтерв'ю телеканалу АВС, в якому призвала Іран відмовитися від ідеї розширення військового впливу країни і нарощування її військової потужності.
За її словами, "посилення військового потенціалу Ірану викликає у США все більшу заклопотаність". При цьому глава Державного департаменту висловила думку, що незадоволені таким розвитком подій і самі громадяни Ісламської республіки.
Х.Клінтон не погодилася з тими, хто свого часу виправдовував революцію в Ірані. За її словами, навіть самі жителі цієї країни, які погодилися з поваленням монархії в кінці 1970-х років, пізніше завагалися в тому, чи правильним шляхом пішов розвиток Ірану.
"Залишається сподіватися, що відповідальні громадяни і релігійні діячі спробують узяти контроль над державним апаратом", - заявила Х.Клінтон.
Нагадаємо, 6 вересня ц.р. Міжнародне агентство з атомній енергії (МАГАТЕ) заявило, що об'єм виробленого Іраном низькозбагаченого урану підвищився з травня 2010 р. приблизно на 15% - до 2,8 т. Таким чином, Іран продовжує реалізацію своєї ядерної програми, не дивлячись на посилення міжнародних санкцій.
У документі йдеться, що МАГАТЕ як і раніше стурбоване тим, що діяльність Ісламської Республіки, можливо, направлена на створення ядерної зброї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас