Витік нафти в Мексиканській затоці остаточно зупинений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витік нафти в Мексиканській затоці остаточно зупинений

Енергетика
273
Витік нафти з аварійної свердловини ВР у Мексиканській затоці остаточно зупинений, заявили представники американської влади, передає ВВС. Нафтова компанія BP завершила бетонування свердловини. Це означає, що витік нафти, який тривав з кінця квітня, зупинено.
Нагадаємо, інженери BP встановили "корок" 15 липня, однак повної впевненості в тому, що ці заходи принесуть успіх, у експертів не було.
Нагадаємо також, що нафтова катастрофа біля узбережжя США почалася 20 квітня 2010 р. з вибуху метану на платформі Deepwater Horizon, яка перебувала під управлінням BP. В результаті НП загинуло 11 робітників платформи. Через два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала витікати нафти. У середині липня витік вдалося зупинити, однак за час аварії у води Мексиканської затоки вилилося близько 5 млн бар. нафти. BP витратила вже 8 млрд дол. на ліквідацію наслідків екологічної катастрофи та компенсації потерпілим. За оцінками аналітиків, аварія в кінцевому рахунку обійдеться BP в десятки млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас