В Німеччині обурені мільйонними преміями менеджерам банку Hypo Real Estate — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині обурені мільйонними преміями менеджерам банку Hypo Real Estate

228
Інвестиційний банк (HRE), врятований від банкротства німецькою державою, знову викликав хвилю громадського обурення. За даними агентства dpa, менеджери банку незважаючи на складну фінансову ситуацію, отримували багатомільйонні премії і бонуси.
"Якщо вже держава рятує банк від банкрутства, то питання виплати премій топ-менеджерам банку треба було обговорити і внести до умов договори", - наводить агентство слова експерта з фінансових питань Вільної демократичної партії Франка Шеффлера. На його думку, про це мала поклопотатися ще колишня правляча коаліція. Шеффлер підкреслив, що проблеми банку HRE стали для німецьких платників податків сильним подразником.
Критично відгукнулася і партія "зелених". На думку експерта фракції "зелених" в бундестагу Герхарда Шика, якщо банк зазнає збитків у розмірі 2,2 млрд. євро, то платники податків не повинні оплачувати премії його менеджерів. "Я чекаю від уряду роз'яснень: чи виплачувалися премії і бонуси по договорах, укладених в процесі націоналізації, і чи була можливість уникнути багатомільйонних виплат".
Журнал Der Spiegel повідомив про те, що топ-менеджери банку Hypo Real Estate за минулий 2009 рік отримали бонуси на загальну суму 25 мільйонів євро. Деякі співробітники банку отримали виплати у розмірі більше мільйона євро, незважаючи на те, що доходи керівництва були офіційно обмежені 500 тисячами євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас