Китай стає найважливішим напрямом для виноробів всього світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай стає найважливішим напрямом для виноробів всього світу

Аграрний ринок
248
Азіатський ринок і в першу чергу Китай стають найважливішим напрямом для виноробів всього світу, при цьому особливою популярністю в Азії користується бордо, а найулюбленішою маркою останніми роками стало Chateau Lafite Rothschild.
Попит в Китаї забезпечив рекордне зростання цін на вина Chateau Lafite Rothschild - в липні передпродаж бордо 2009 року почався з $18 тис. за ящик (12 пляшок), і за декілька тижнів ціни підскочили до $23 тис. за ящик, що перевищує $1900 за пляшку, пише The Wall Street Journal.
При цьому, на думку експертів, хоча минулий рік був досить вдалим для бордо, справедливою ціною буде 860 євро (трохи більше $1100) за пляшку Chateau Lafite. І ця різниця між оцінками аналітиків і реальною ринковою ціною пов'язана перш за все з ажіотажним попитом в Китаї.
"Азіатський винний ринок зараз визначає динаміку світового ринку, власне, це і є світовий ринок", - стверджує керівник винного напряму аукціонного будинку Sotheby's в Азії Роберт Слей. Азіатські клієнти купують близько 60% вин, що виставляються на аукціони Sotheby's, при цьому основний попит забезпечують жителі материкового Китаю.
Популярність Chateau Lafite Rothschild в Азії призвела до того, що 29 жовтня Sotheby's проведе в Гонконгу перший в історії аукціон, присвячений виключно дому Lafite. На аукціон привезуть майже 2 тис. пляшок колекційного бордо з льохів виноробного господарства. Доходи від їх продажу, як очікується, складуть від $1,5 млн до $2,5 млн.
Слей пояснює любов китайців до Chateau Lafite тим, що цей бренд є класикою навіть серед 5 кращих марок бордо, існує декілька "легендарних урожаїв" Chateau Lafite, які є мрією будь-якого колекціонера, крім того, його назву легко вимовляти.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас