Річна інфляція в США в серпні сповільнилася до 1,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в США в серпні сповільнилася до 1,1%

Казна та Політика
271
Інфляція в США в серпні поточного року сповільнилася на 0,1 процентного пункту - до 1,1% в річному численні з 1,2% в липні, свідчать дані бюро статистики праці Міністерства праці США.
Оприлюднені дані повністю збіглися з чеканнями аналітиків, опитаних інформаційно-аналітичним інтернет-порталом dailyFX.com.
За даними звіту, основними факторами зростання інфляції в річному численні в країні стали підвищення цін на уживані автомобілі і паливо. При цьому на щомісячній основі споживчі ціни в США минулого місяця зросли на 0,3% в порівнянні з липнем.
Тим часом споживчі ціни, виключаючи харчову і енергетичну промисловість, не змінилися в серпні в місячному численні. У річному численні темпи зростання показника склали 0,9%. Аналітики вважали, що споживчі ціни, виключаючи харчову і енергетичну промисловість, зросли в серпні на 1,0% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Міністерство праці США щомісячно готує і публікує доповідь про індекс споживчих цін (CPI, вартості фіксованої споживчого кошика товарів і послуг - відповідно 40% і 60%), що належить до найважливіших індикаторів стану американської економіки. Цей індекс використовується при обліку витрат в постійних цінах і є основним показником інфляції в країні: саме до нього "прив'язуються" контракти, що передбачають можливі зміни вартості життя, трудові угоди, виплати системи соціального страхування і податкові пільги.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас