Юань встановив в четвер 5-й рекорд поспіль в парі з доларом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань встановив в четвер 5-й рекорд поспіль в парі з доларом

Валюта
659
Юань в четвер в черговий раз відновив рекордний рівень вартості в парі з доларом, оскільки Народний банк Китаю (ЦБ країни) фіксує довідковий курс на максимальній позначці з 1993 року вже п'яту сесію поспіль.
Інвестори розраховують, що центральний банк дозволить юаню зростати швидшими темпами на тлі прискорення інфляції і посилення тиску на міжнародному рівні, повідомляє агентство "Синьхуа".
В четвер Народний банк КНР встановив довідковий курс нацвалюти до долара на рівні 6,7181 юаня з 6,7250 юаня в середу. Курс юаня може відхилятися від довідкового значення не більше ніж на 0,5% протягом дня. В процесі ринкових торгів у четвер юань піднявся до рекордних 6,7270, але потім скоротив зростання до 6,7330.
Бюджетний комітет Палати представників США четвер обговорює валютну політику Китаю другий день поспіль після того, як група конгресменів запропонувала поставити на голосування це питання, заявивши, що невиправдано слабкий юань забезпечує КНР переваги в зовнішній торгівлі.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив, що США не задоволені темпами подорожчання юаня і розглядають способи спонукати Китай прискорити зміцнення валюти.
Тим часом міністерство закордонних справ КНР в четвер оголосило, що спроби тиску на Китай з метою змусити його підняти курс нацвалюти будуть безрезультатними і, ймовірно, матимуть зворотний ефект.
"Я б хотіла відзначити, що зміцнення курсу юаня не вирішить проблеми бюджетного дефіциту і безробіття в США", - заявила прес-секретар китайського МЗС Цзян Юй.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас