Комісія Ради із "РосУкрЕнерго" просить Мінпаленерго надати копію рішення Стокгольмського арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія Ради із "РосУкрЕнерго" просить Мінпаленерго надати копію рішення Стокгольмського арбітражу

Казна та Політика
208
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування діяльності компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) просить Міністерство палива та енергетики надати їй копію рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма (Швеція) про повернення "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. куб. м газу. Про це на засіданні комісії сказав депутат Ради, голова комісії Роман Зварич (фракція Блоку "НУ-НС")
Зварич звернувся до присутнього на засіданні міністра палива та енергетики Юрія Бойка з проханням посприяти наданню комісії завіреної копії оригінала рішення суду.
Він підкреслив, що без цього документа комісія практично не може здійснювати свою діяльність.
Бойко, у свою чергу, зазначив, що готовий надати цей документ, якщо Служба безпеки України дасть на це дозвіл.
Зварич сказав, що якщо СБУ не дозволить надати комісії копії документа через те, що рішення може знаходитися в матеріалах СБУ, то комісія готова оформити доступ окремим членам до держтаємниці.
Голова комісії переконаний, що в такому разі вони зможуть ознайомитися з документом безпосередньо в будівлях Мінпаленерго або Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" без виїмки цих документів.
Як повідомлялося, Бойко заперечує свою причетність до діяльності "РосУкрЕнерго".
8 червня Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. куб. м газу і надати додатковий об'єм газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас