На ремонт старого літака Януковича витратять понад 8 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ремонт старого літака Януковича витратять понад 8 млн грн.

Казна та Політика
232
Державіакомпанія "Україна", яка обслуговує президента й інших вищих посадових осіб, має намір витратити у вересні на ремонт літаків понад 8 млн грн.
Тендери на ремонт літаків для VIP-персон виграли три компанії - харківська "Інтеравіасервіс" і столичні "Авіатехмарк" і "Укравіаснаб", повідомляє delo.ua.
Як повідомляє бюлетень державних закупівель, компанії повинні встановити на ІЛ-62М нову силову установку, відремонтувати двигун і поміняти лопаті несучого гвинта.
На початку 2010 парк спецлайнерів авіакомпанії "Україна" поповниться новим аеробусом А-319-115xcj від євроконцерну Airbus. Лайнер був замовлений ще екс-президентом Віктором Ющенком і коштував бюджету не менше 86 млн дол. Авіакомпанії "Україна" також включає Іл-62М, Ту-134 радянського виробництва, а також Ан-74 вітчизняного АНТК Антонов.
Нагадаємо, в Адміністрації президента планують купити ще два літаки АН для потреб перших осіб держави. Крім того, після випробувальних польотів вступив до ладу новий лайнер президента України Віктора Януковича аеробус А-319-115xcj.
Аеробус А-319-115xcj був замовлений і сплачений з бюджету ще при Вікторі Ющенку. Лайнер був відправлений на дообладнання салону в Далласі. Літак мав вступити до ладу ще в серпні минулого року, але через проблеми з фінансуванням робіт терміни виконання замовлення змістилися. За даними інформованих джерел в Державіаадміністрації України, вартість суперлайнера склала не менше 86 млн дол.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас